BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, August 2, 2009

MASK

H1N1 punye pasal, xpasal2 jek kitorang kene pakai mask...
naseb baik walopn pakai mask, kitorang tetap comel + cute = cun hahaha...
tapi sesak napas jugak la...


kat uni10 ni dah ade bdk2 yg kene kuarantin...
dah la kuarantin kat harmoni...
naseb baik carkyoung kat blok A...dorang kat blok C...
tapi jaraknye xde la jauh sgt pn...

uni10 xtutup lagi sebab alasan dorang, bdk2 ni bukan confirm case...
sampel dorang dh dihantar ke sg. buloh...
ari selase baru dapat result sama ada +ve or -ve...
kalo +ve, maknenye ade la yg kene dah 2...
kalo ade yg kene 2, maknenye tutup la uni10 ni...

tapi harap2 la dorang sume sihat2 jek...
carkyoung xnak la cuti sebab dorang sakit...
kalo cuti tapi xde sape yang sakit, mmg carkyoung suke la hehe...

cik aida kate, sorang kawan kitorang kene kuarantin gak...
sebab dia dh 3 ari demam...
masalahnye la kan, mane tau dia demam bese je...
pa2 ade bdk yg kene kuarantin lain yg mmg kene dh...
xke maknenye nanti dia boleh kene jangkit???

camne sebenarnye care yg plg sesuai nk tangani mende ni kn...
dah la kene kuarantin 2, xblh kuar lgsg dr umah...
mkn mnm pun ade org yg hantar...
kompom bosan giler...kalo carkyoung la...

haa cte pasal mask plk...
sorang kawan carkyoung ni pegila pasar seari kat muadzam ni...
dia pakai mask la kn...langkah bejage2...
ade ke patut de makcik ni tanye...
"xpanas ke pakai mende 2? xrimas ke?"
k xpela lg kan...soklan yg logik untuk di tanye kn...
tapi dtg plak de pakcik ni...dia kate...
"kalo nak mati, mati jugak"
wut de ****
suke ati je dia cakap cam 2...
mmg la kalo dh sampai  ajal kite, kite akan mati...
tapi pakcik 2 xpenah ke dgr kalo pekataan "IKHTIAR"????

dalam ISLAM pn ade katekn, kite kene ikhtiar...
camtu pekate pakcik 2 jalan tgh2 jalan raye...
ade kete, jangan ngelak...
dgn alasan, "kalo nk mati, mati jugak"
boleh????

pakcik 2 boleh ckp cm 2 sebab bukan dia or anak dia or cucu cicit dia yg kene...
cube kalo ade sdare mare dia yg kene...
kompom melutut kat sejadah, doa banyak2 kt Allah...
bukan la doa utk keburukn pakcik 2...
cume nk org yg cm 2 bukak sket pemikiran dorg 2...

cakap ikut sedap mulut je...
org tua pon xsemestinye betul 100% n xsalah kn...
kadang2 ade bdk2 mude yg lg tere bab agama dari dorang kn...

saba jelah kawan2...
xpe hujung minggu ni dah boleh balik cuti kn...
cuti seminggu plak 2...
lupekn lah psl org yg cm pakcik n makcik td...
n maapkan la dorang...
mgkn dorg xphm...nanti2 dorang paham la 2...

k2 dh jangan marah2 n tension2...
doakan la negara kite ni akan bebas dari sebarang penyakit ye...

ps: korang (yg kene kuarantin 2), cepat2 la semboh tau...
carkyoung pn tumpang risokn korang tau... huhu...

2 comments:

misz A.C.C.A said...

adoyai...
macam2 laa orang muazam ni...
kak yang, btul2 pkai mask tu ke time kuAR??

cark young said...

kitorang pakai ari sabtu je kot...
patu xpakai dh hehehe...
semangat je konon...
tapi bile rase2 nak pakai, kitorang pakai gak...hehe...